Údržba látkových plienok

Használt pelenkák

A pelenkákat 2-3 óra elteltével ajánlatos kicserélni, de a csecsemő korától függően minden baba különböző, ezért az átcsomagolás közötti idő változhat.

A vizelettel szennyezett pelenkát műanyag vödörben tárolja, amely lezárható fedéllel rendelkezik.

A pelenka széklettel való szennyezettsége esetén öblítse le a szilárd anyagot a WC-ben, távolítsa el a maradék szennyeződést zuhanyzóval, törölje le a pelenkákat, a székletfoltokat savanyú szappannal, és dobja be a vödörbe. Ha meggyőződött arról, hogy a használt mosószer képes kezelni a foltokat, nem szükséges törölni a pelenkát a szappannal. Az így tárolt száraz pelenka 2-3 napig tárolható. A hosszantartó tárolás anyagi károkat vagy penészedést okozhat.

Javasoljuk, hogy a vödör fedelére néhány csepp illóolajat csepegtessen.


Mosás

A mosás első lépése az öblítés beállítása centrifugálással, ne adjunk hozzá semmilyen mosószert, tiszta víz elegendő.

E lépés után elindíthatja a fő mosási programot az ajánlott hőmérsékleten, leggyakrabban 60 fokon.

A mosószert (por vagy gél) a szokásos módon használhatja és tesztelheti. A mosás legfontosabb eleme, hogy a mosógépet nem tölti meg túlságosan. Ha például 5,5 kg száraz ruhadarabra van hely a mosógépben, akkor ne helyezzen 4,5 kg-nál több bambusz pelenkákat. Miért? A pelenka nagy vízelnyelő képességgel rendelkezik, és kevés vízben van mosva, nem öblítik le, és ez a leggyakoribb oka a pelenkák keménységének és szagának. Soha ne használjon rövidített programokat (ECO), ha a mosógépének feladata az öblítővíz hozzáadása, javasoljuk, hogy használja. VIGYÁZAT! Ne használjon öblítőszert!


Szárítás

A pelenkákat szabadon szárítjuk zsinóron vagy szárítóban, és használhatjuk a szárítót egy gyengéd programhoz. A radiátoron száríthatunk, ha nem túl forró, de az így szárított pelenkák keményebbek. FIGYELMEZTETÉS, a PUL vízálló réteggel ellátott (permeábilis membrán) felső nadrágokat és párnákat soha ne használja a radiátoros szárítást.

A legjobb folteltávolító a napfény. Mindig tartsuk a pelenkákat úgy, hogy a nap nem ragyogjon a pelenka színes oldalán, ebben az esetben a szép színminta kifakulhat.

Az öblítéshez és a pelenkák lágyítására ecetet is használhatunk kis mértékben.

Minden egyéb folyékony folteltávolító használható az utasításoknak megfelelően, hosszabb idő után károsíthatja az anyagot.
A klór alapú készítményeket, mint például a Savó, csak fehér pelenka esetén szabad használni, mert ezek a színezékek fehérítik a pelenkák színmintáit, és ezt nem akarjuk.

A pelenka szárítása után összeállítjuk és készen állunk további felhasználásra :)


MÁRKÁINK

KAPCSOLATI INFORMÁCIÓK
  • G-SERVIS, s.r.o.
  • Na vyhliadke 11, 080 05 Prešov
  • Tel.: +3613237733
  • info@anyag-pelenkak.hu