Az anyagpelenkák gyártásához szükséges alapanyagok

Bambusz

A bambusz a leggyorsabban növekvő növény a földön. Ez valójában egy fás fű. A bambusz előnye az, hogy nem szükséges ültetni a növényt, mert erős gyökérrendszert alkot, amelyből újra kinő. Nem igényel semmilyen kémiai kezelést vagy megtermékenyítést, természetesen fertőtlenítő, ezért rostjai alkalmasak kisgyermekeknek és allergiás betegeknek.

A bambusz tömeg a viszkózhoz hasonló szálakat termel.

A bambusz legfontosabb jellemzői:
anti-allergiás, antibakteriális, antisztatikus, azonnal felszívódik, légáteresztő, kiváló hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkezik, tartós, hosszú élettartamú.

A bambusz viszkóz előállításának folyamata az 1980-as években alakult ki, és a bambusz a textilipar legfrissebb tömeggyártmányaává vált.

A bambusz (bambusz viszkóz) természetes anyag, puha, kellemes, gyengéd. Nagyon nedvszívó, 4-szer annyi folyadékot képes felszívni, mint a pamut. A nedvszívás után nem marad nedves a felülete, de a nedvességet a felületén érezni lehet.

BambuszPamut és biopamut

A pamut a pelenkák legszélesebb körben használt anyaga. A biopamut gyapot termesztése és feldolgozása szigorú ökológiai körülmények között. A biopamut termesztése közben nem használnak peszticideket, herbicideket vagy műtrágyákat. Nem használnak toxikus anyagokat (pl. formaldehidet) a textíliák feldolgozása során.Poliészter gyapjú

A poliészter gyapjú szintetikus szálas anyag, nagyon puha és kellemes tapintású. Egyetlen vitathatatlan előnye a száraz érzet megőrzése. A folyadékot, a természetes anyagoktól eltérően, nem szívja fel, hanem átengedi. A felület ezért mindig száraz marad.

Használjuk például zsebpelenkáknál, így a baba testénél biztosítjuk a szárazságérzetet, és a nedvességet többrétegű, erősen abszorbens bambusz pelenkákba engedi.

FIGYELMEZTETÉS: Az anyagpelenka használata esetén óvatosan vegye figyelembe, ha krémeket használ a fenékre. Ha szükséges, csak vékony réteget kenjen rá, mert a vastag réteg megakadályozza a bőr légzését, és a krém csökkenti a pelenkák felszívóképességét.Kender

A kender egy alkalmi, gyorsan növekvő növény, amelyet növényvédő szerek nélkül termesztenek. Népszerű az anyagok erejének és tartósságának köszönhetően, melyeket belőle készítenek. A növekedéshez minimális mennyiségű vizet igényel, ezért az ekonomikus alapanyagok közé sorolható.

A kenderből készült pelenkák kiváló nedvszívó képességgel rendelkeznek, előnyük a gyorsabb száradási idő.Gyapjú

Nagyon finom, szellős anyag kiváló szigetelési tulajdonságokkal. Ez az egyik legalkalmasabb anyag a legkisebb gyermekek számára. A gyapjú antibakteriális, természetes regeneráló és öntisztító képességgel rendelkezik. A gyapjú "vízállóságát" a benne megtalálható lanolin biztosítja.


MÁRKÁINK

KAPCSOLATI INFORMÁCIÓK
  • G-SERVIS, s.r.o.
  • Na vyhliadke 11, 080 05 Prešov
  • Tel.: +3613237733
  • info@anyag-pelenkak.hu